Svet
48056 ogledov

Takšen je načrt Ukrajincev, če predsednik Zelenski umre

volodimir zelenski
Ameriški državni sekretar Antony Blinken je za televizijo CBS v nedeljo zagotovil, da imajo Ukrajinci pripravljen načrt za naprej tudi v primeru smrti predsednika Volodimirja Zelenskega, ki se je izkazal kot izjemen voditelj vse od začetka ruske invazije 24. februarja.

"Vodstvo, ki ga je pokazal skupaj s svojo celotno vlado, je izjemno. Bili so utelešenje tega neverjetno pogumnega ukrajinskega ljudstva," je dejal Binken, ki se je oglasil iz Moldavije. Ukrajinska ustava določa, da predsednika v primeru smrti nasledi predsednik parlamenta, ki mu v Ukrajini pravijo rada. To je trenutno Ruslan Stefančuk.

Televizija Fox News je v nedeljo poročala, da naj bi imeli Američani in Evropejci vse nared za morebitno nadaljevanje delovanja ukrajinske vlade v izgnanstvu, medtem ko se bo odpor proti Rusiji v Ukrajini nadaljeval. Zelenski je sicer doslej zavrnil vse pozive, naj se umakne iz države na varno.

New York Times je poročal, da ameriški uradniki pozivajo ukrajinsko vlado, naj višji vladni uradniki ne ostajajo dlje časa na istem mestu in naj se umaknejo ven iz Kijeva. Zelenski iz Kijeva ne gre, čeprav naj bi doslej preprečili najmanj en poskus atentata nanj. Ukrajinske sile naj bi naklep preprečile čečenskim posebnim enotam.

Komentarjev 33
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 13:56 12.marec 2022.

    Zelenski je dejansko krivec za tole vojno , Drži Putn je prvi sprožil puško samo Zelenski je pa toliko časa izzival , da je do te nepotrebne morilske in uničuječe vojne prišlo. Drugače povedano ni kri Ukrajincev samo na Putinu ...prikaži več , je tudi na Zelenskemu na vseh politikih , ki so hujskali Ukrajino proti Rusiji. Boljši je slab mir kot pa dober prepir in vsekakor bo Ukrajina veliko več izgubila s to vojno , kot pa če bi zavrnila vstop v NATO in v Evropo. Skratka politiki so rak rana sodobne družbe.

  • titina 10:38 08.marec 2022.

    Zelenski bo umrl samo, če ga zastrupijo amerikanci v svoji ambasadi na Poljskem

  • kapibara1 18:31 07.marec 2022.

    Sam brez panike ! Torej Rusi lovijo prva dva- zeleni je pa, javna tajna, da je na Poljskem v USA ambasada ...