Svet
2320 ogledov

Taksist v avtu našel presenečenje, njegov odziv navdušil

Taksi Profimedia
Taksist niti za trenutek ni pomišljal, kaj bo storil.

Nikica Rukavina je za 24sata povedal, da je v sredo dobil nenavadno naročilo. Moški srednjih let je naročil taksi iz Ogulina do Dubrovnika, po tem, ko je bil pred tem na območju Ogulina udeležen v prometni nesreči in je nekaj časa prebil v tamkajšnji bolnišnici. 

"Prevzel sem ga v bolnišnici. Bil je omotičen, najverjetneje zaradi zdravil. Komaj smo ga spravili v avto. V bolnišnici so mi povedali, da je bilo njegovo vozilo v nesreči uničeno," je povedal Nikica. "Takoj mi je plačal prevoz v višini 4.170 kun (približno 550 evrov, op. p.), saj se tako dolge poti plačajo vnaprej. Vprašal me je, ali bomo prišli v Dubrovnik do 8. zjutraj, ker je moral plačati nekim delavcem. Pot je večinoma prespal, občasno se je prebudil, vprašal, kje smo in koliko je ura." 

Na cilj sta prišla okrog 7. ure zjutraj, na kar se je taksist obrnil in odpeljal v smeri Karlovca. Po dogovoru s šefom naj bi se ustavil v Gospiću, kjer je doma in si odpočil. 

Ko je bil v bližini Splita in je ura kazala okoli 9.30, so ga iz centrale obvestili, da je moški v avtomobilu zelo verjetno pozabil večjo količino denarja. Na prvem počivališču se je ustavil, da bi preveril. Na zadnjih sedežih je našel neke dokumente in dve kuverti. "Odprl sem jih ... v eni je bil šop bankovcev po tisoč kun, v drugi pa šop bankovcev po dvesto in sto kun. Ker nismo našli nobene druge rešitve, moški pa je nujno potreboval denar, je prosil, da obrnem in za to pot plačal še 1.400 kun. Ko sem se vrnil do njega, je bila ura že 12.30. Dal sem mu kuverte in mu rekel, naj prešteje denar. Kuverti je ošvrknil, rekel, da je dobro, se zahvalil in mi dal sto kun. Nisem jih hotel vzeti, a na koncu sem pristal, samo da sem čim prej šel nazaj," je povedal taksist. 

Niti za trenutek ni pomislil, da bi denar obdržal, je še povedal. Hudo mu je bilo le, ker ga tako dolgo ni bilo domov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.