Svet
6642 ogledov

Taksist za 3,5-kilometrsko pot računal 70 evrov

Taksisti v Zagrebu Fotografija je simbolična.
Onkološka bolnica je za pot od železniške postaje do bolnišnice izbrala taksi, a ji je zdaj žal. "Še vedno ne morem priti k sebi," je dejala.

Zagrebški taksist je Karlovčanki, ki se je do Zagreba pripeljala z vlakom, za pot do onkološkega inštituta pa izbrala taksi, za 3,5 kilometra dolgo pot zaračunal 70 evrov. V času prometne konice z avtomobilom za to pot lahko porabite približno 15 minut, kolikor je potrebovala tudi Ana Mlinarić Mrkoci. Po podatkih aplikacij za uporabo taksi storitev vožnja na tej relaciji stane približno 6 ali 7 evrov, navaja Index.hr. 

"Še vedno ne morem priti k sebi. Skratka, pripeljala sem se z vlakom. Ob 9. uri sem bila naročena na inštitutu. Ker je vlak zamujal, sem se odločila vzeti taksi. Moški mi je odprl vrata, me peljal. Malo pred inštitutom me je vprašal, ali bom plačala s kartico ali gotovino. Bilo mi je vseeno, ker bi me vožnja stala okoli 8 evrov," je za omenjeni medij povedala Mlinarić Mrkoci.

Ko je izdal račun, je videla, da ji je za pot računal 70 evrov. "Rekel je, da je 74 evrov, a da mi je dal štiri evre popusta. Povedala sem mu, da je to kraja. Odvrnil je, da je zasebnik in da lahko postavi tako ceno kot želi. Imela sem sto evrov, pa sem mu plačala," je povedala. Poudarila je, da je taksist peljal po običajni poti in ne po obvozih. 

Prepričana je, da takšne stvari ne bi smele biti dovoljene. Ne pričakuje, da bo dobila denar nazaj. Želela si je le opozoriti na problem. 

Novinarji Indexa so poskušali doklicati taksista. Na eni od številk, ki so bile navedene na spletu, so naleteli na neprijaznega sogovornika, ki je dejal, da so poklicali napačno številko. Prek družbenih omrežij so nato stopili v stik s taksistom, ki pa je v odzivu zapisal le, če gre za policijsko zaslišanje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
 • Avatar mahatma2
  mahatma2 19:42 29.marec 2024.

  Jaz mu ne bi plačal , oziroma bi ampak samo če bi bila prisotna policija.

 • kapibara1 07:57 27.marec 2024.

  Isto hovno so taksisti na Železniški postaji v Ljubljani !!

 • Lion0077 21:47 26.marec 2024.

  Če se vozite z RRTS ali tramvajem je cena zelo nizka in hitrost 160 km/h, če se vozite z TAXIJEM je cena zelo visoka. Ker v Zagrebu ni RRTS, se morate voziti z nitkocenovnim tramvajem ali z visokocenovnim TAXIJEM...