Svet
59 ogledov

Takšna je notranjost domovanja britanske kraljice

Palača Youtube
Poglejte virtualno predstavitev in pokukajte v pozlačeno domovanje britanske kraljice Elizabete II.

Spletni iskalnik Google je v sredo virtualno predstavil Buckinghamsko palačo. Ta velja za primarno kraljičino prebivališče, tehnološkemu gigantu pa je odprla svoja vrata za 360-stopinjske prostorske fotografije nekaterih najbolj bogato opremljenih sob.

Palačo si je mogoče ogledati prek računalnika ali v 3D obliki prek mobilnega telefona, in sicer na kanalu britanske monarhije na portalu YouTube. Gre za enega od številnih digitalnih novosti na dvoru v zadnjih letih.

Videli boste tudi prestol

Obiskovalce pozdravi virtualni hišni gospodar, nato pa jih kustosinja Anna Reynolds vodi skozi razkošne sobane, vključno s sobo, kjer je prestol.

Na koncu videa, ki traja približno deset minut, si lahko virtualni obiskovalci ogledajo tudi skrivna vrata, skozi katera prihaja kraljica na sprejeme.

Program je namenjen šolskim otrokom in je bil ustanovljen v okviru Googlovega programa Expedition.

"Za šolarje je Buckinghamska palača ena najbolj čarobnih stavb na svetu," je povedala direktorica vsebin pri fundaciji Royal Collection Trust Jemima Rellie, ki je z Googlom sodelovala pri tem projektu.

Ob gledanju predstavitve na You tubu klikajte na puščice levo zgoraj ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.