Svet
2993 ogledov

Takšna pravila bodo veljala za smučanje v Avstriji

Smučanje v tujini EPA
Če se bo število okužb povečalo, bodo omejitve za necepljene stroge, poročajo avstrijski mediji. Če se bodo razmere poslabšale, necepljeni ne bodo smeli v lokale, za smučanje pa bo potreben PCR test.

Na smučiščih bo veljalo pravilo PCT, v Avstriji ga imenujejo pravilo 3G. Na napravah bo obvezna maska FFP2, ne bodo pa zmanjšali kapacitet in zahtevali ohranjanja razdalje.

Trenutno je v Avstriji na intenzivni negi okrog 200 bolnikov s covidom-19, če jih bo več kot 300, necepljeni ne bodo več imeli dostopa do lokalov in koč na smučišču, v prvi fazi bodo lahko vstopili z negativnim PCR testom. V hotelih, na smučiščih in v gostilnah v tej fazi ko bodo več sprejemali samotestiranih. Koče na smučiščih (Après-Ski) namreč sodijo v kategorijo nočne gastronomije, kjer veljajo strožji pogoji. Zaposleni v kočah na smučiščih bodo morali nositi FFP2 masko in se trikrat tedensko PCR testirati. 

Če bo na intenzivni negi več kot 400 pacientov, bodo morali necepljeni za smučanje imeti negativen PCR test. Če se bodo razmere še zaostrile, pa bodo uvedli pogoj PC, kar pomeni, da tisti, ki niso bili cepljeni ali covida niso preboleli, ne bodo smeli smučati.

Nadzor nad izpolnjevanjem pogojev bo po trenutnih načrtih izvajala policija in ne upravljalci naprav, ena od idej pa je, da bi izpolnjevanje pogoja preverjali že ob nakupu smučarskih kart. Preučujejo tudi možnost, da bi lokale zaprli ob 18. uri, nato pa bi jih za večerje odprli šele ob 20. uri.

Pogoj PCT bo veljal tudi za priljubljene adventne sejme.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 1
  • sandi76 08:58 22.september 2021.

    Avstrija zaostruje pogoje, ampak slovenceljni bodo tiho in potrpežljivo čakali v vrstah brez kakšnih pritožb! Tam se pač spoštuje pravila, pri nas pa vsi povprek protestirajo proti vsemu !