Svet
373 ogledov

Takšno opustošenje je za seboj pustil tornado

tornado v Teksasu zajem zaslona
Tornado je opustošil manjše mesto v Teksasu in terjal tri življenja.

Manjše mesto na severu ameriške zvezne države Teksas je v četrtek prizadel silovit tornado, ki je povzročil obsežno uničenje. Glede na poročila so umrli trije ljudje, še okrog 100 je bilo poškodovanih. Vremenska opozorila so sicer v veljavi za velik del držav na jugu ZDA, kjer ob visokih temperaturah divjajo nevarna neurja.

Tornado je v četrtek zvečer prizadel mesto Perrytown s približno 8000 prebivalci, kjer je bilo glede na posnetke uničenih več stavb, med drugim številnih mobilnih hiš, silovit veter je ruval drevesa in prevračal a avtomobile.

Vodja gasilcev v mestu Paul Dutcher je za televizijo ABC News povedal, da so umrli trije ljudje, približno 100 so jih z lažjimi poškodbami prepeljali v lokalne bolnišnice. Neposredno na poti tornada se je med drugim znašlo naselje mobilnih domov.

Guverner Teksasa Greg Abbott je že napovedal pomoč in zaščito vseh prizadetih v vremenski ujmi. Na prizorišče so napotili tako reševalne ekipe, zdravstveno osebje kot ekipe, ki naj bi poskrbele za ponovno vzpostavitev oskrbe z elektriko in vodo.

Tornado naj bi bil del vremenske fronte, ki se pomika nad južnim delom ZDA. Opozorila pred tornadi, točo in hudourniškimi poplavami so med drugim v veljavi v Koloradu, Oklahomi, Arkansasu in na Floridi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.