Svet
13475 ogledov

Takšno pomlad napoveduje Accuweather

napoved vremenskega dogajanja pomladi 2023 Accuweather
Na jugu Evrope lahko pričakujemo, da bo pomlad topla, obstaja pa nevarnost nastanak močnejših neviht, pa tudi poplav.

Medtem ko bo v nekaterih delih Evrope dlje časa ostal zimski pridih, si v drugih lahko obetajo precej razburkano vremensko dogajanje. Portal Accuweather je objavil novo napoved za letošnje pomladansko dogajanje na območju Evrope. 

Na območju Alp lahko pričakujejo še nekaj padavin. Padavine bodo na tem območju dobrodošle, saj je višina snežne odeje v večjem delu švicarskih, avstrijskih in italijanskih Alp 60 do 70 odstotkov nižja od višine običajne za prvo polovico marca.

V pomladanskem času bi se lahko na območju Nemčije in Poljske pojavljale močnejše nevihte. 

V jugozahodni Evropi se soočajo z daljšim sušnim obdobjem. Po podatkih Meteo France so v 32 zaporednih dneh namerili manj kot 1 mm padavin dnevno med 20. januarjem in 21. februarjem letos. Po letu 1959 je to najdaljše takšno obdobje. Podobno sušno obdobje so zabeležili med 17. marcem in 16. aprilom 2020. 

Zaradi izredno toplega Sredozemskega morja bi se lahko v južni Evropi in na Balkanu pojavile obilnejše padavine. "Glede na to, kako toplo je Sredozemsko morje, bi lahko nevihte dobile dodatno vlago, kar bi pomenilo večjo nevarnost poplav. To je še posebej zaskrbljujoče za zahodni del Apeninov in Dinarske Alpe," je za Accuweather pojasnil Tyler Roys

Temperature na območju od Rima do Bukarešte so se gibale sredi marca na ravni, ki jo vidimo običajno konec aprila. V naslednjih mesecih se bo ta trend nadaljeval, pri čemer se bodo pojavljala občasna obdobja deževnega vremena. Nič nenavadnega ni, da se zgodaj spomladi na Balkanu pojavljajo nevihte.

dezurni@styria-media.si 

 
 

Komentarjev 5
  • Fulmmer 17:32 20.marec 2023.

    Baje jim Blaž honorarno svetuje....

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 11:19 20.marec 2023.

    globoka država drugače rečeno pedofilna kabala mafija si je pred mnogimi leti izmislila solar radiation management z cloud seeding in mnogimi vremenskimi patenti s katerimi nas vsakodnevno "blagoslavljajo" z neba. Ko bo vse cvetelo bo spet vsakoletna klasika zamrznjenja temperatur ...prikaži več pod 0, NATO Jadranski udar pa lahko spet prinese potrese, poplave poleti pa obvezno suše in požare vse po klaus švabovem načrtu; Imeli ne boste nič boste pa srečni. BTW Accuweather je v lasti familije gnilih otrok.

  • Avatar pantani
    pantani 11:14 20.marec 2023.

    Tale Accuweather je kot vedeževalec!!!