Svet
6 ogledov

Talci osvobojeni, roparji na begu

Žurnal24 main
Rop banke v Coral Gablesu v Miamiju se je spremenil v pravo dramo. Talci so osvobojeni, roparji so pobegnili.

Drama s talci se je končala – vse so izpustili, policija pa v povezavi z ropom išče tri ljudi.

Bomba na hrbtu
Po prvih informacijah ne gre za običajen rop banke. Po podatkih policije sta bila tarči skupine roparjev dva bančna uslužbenca. Na enega izmed njih so privezali bombo in ga prisilili, da je oropal banko.

Malopridneži naj bi včeraj ponoči vdrli v stanovanje 26-letnega Diega Uscamayta in ga ugrabili. Po besedah preiskovalcev so mu trije moški dejali, da nikoli več ne bo videl svojih staršev, če jim ne pomaga oropati banke. Najprej so oropali poslovalnico Bank of America, kjer dela sestra ugrabljenega, nato pa še poslovalnico v Coral Gablesu.

Ko je Uscamayta dobil denar, ga je roparjem odnesel na parkirišče, od kjer so pobegnili neznano kam, sam pa se je moral vrniti v banko.

Pogrešajo starša in sestro
Policija je hitro obkolila banko v Coral Gablesu in vzpostavila stik z zajetimi. Uscamayta je kmalu prišel iz banke, vendar pa je bomba ostala v banki, poroča spletni portal justnews.com. Roparji so pobegnili, policija jih intenzivno išče.

Zaskrbljujoče pa je, da so pogrešani starši Uscamayta, prav tako ni znano, kje je njegova sestra.

V bližini univerza in dve šoli
Policisti so zaprli okoliške ceste, v bližini je Univerza Miami in dve srednji šoli. Na univerzi so izdali opozorilo študentom, naj se izogibajo študentskemu naselju Coral Gables.

"Vse smo zaprli v učilnice. Zaklenili smo vrata in ugasnili luči. Raje smo na varnem, kot da nam je kasneje žal," pa je za The Herald dejal ravnatelj ene izmed bližnjih šol Al Glicksberg.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.