Svet
13 ogledov

Talibani par kamenjali do smrti

Talibani so moškega, ki je kamenjanje preživel, ustrelili. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V afganistanski provinci Kunduz so talibani do smrti kamenjali neki par zaradi nedovoljenega razmerja.

Prebivalci pričajo, da se je v vasi, ki jo nadzirajo talibani, na trgu zbralo več sto ljudi, islamski skrajneži pa so prebrali izjavo para, ki naj bi priznal razmerje. Moški je bil poročen, ženska pa zaročena z drugim, je povedal guverner province Mohammad Ayub.  

Par je imel med izvršitvijo kazni roke zvezane na hrbtu, žensko so zakopali do vratu, moški je stal, poroča BBC. Talibani so ljudem ukazali, naj 23-letno žensko in 28-letnega moškega kamenjajo, sami pa so po izvršitvi kazni odšli. Očividci pravijo, da je ženska podlegla poškodbam, moški pa je preživel, zaradi česar so se talibani vrnili in ga usmrtili s streli.

Starešine iz vasi so povedali, da so moškemu in ženski dovolili, da se vrneta v vas, če bo moški ženskini družini plačal odškodnino. Moški se je strinjal in privolil, ko so mu obljubili, da mu ne bodo storili nič žalega. Vaščani pravijo, da so ga talibani kljub temu aretirali in obsodili na smrt, še poroča BBC.

Po šeriatskem pravu so spolni odnosi med neporočenimi ljudmi kaznovani s pretepanjem v javnosti, medtem ko je za skok čez plot predvideno kamenjanje do smrti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.