Svet
12 ogledov

Talibani v smrt poslali osemletnico

Afganistan Herat napad na vojasko bazo Slovenka Žurnal24 main
Talibani so izvedli krut samomorilski napad. Z bombo so opremili osemletno deklico. Bomba je prehitro eksplodirala, edina žrtev je bila deklica.

Talibani so izvedli neuspešen samomorilski bombni napad v provinci Uruzgan na jugu Afganistana, za katerega so se odločili uporabiti komajda osemletno deklico. Deklici so dali torbo z bombo, ki bi jo morala položiti v bližino afganistanskih varnostnih sil. A edina žrtev napada je bila na koncu sama deklica, saj je bomba prehitro eksplodirala.

Večinoma mrtvi otroci in ženske

Včeraj pa je bilo v eksploziji avtomobila bombe pred bolnišnico v provinci Logar na vzhodu Afganistana ubitih 38 ljudi, okoli 50 ljudi pa ranjenih. Med žrtvami napada so bili večinoma otroci in ženske s porodniškega oddelka. Talibani so medtem zanikali odgovornost za napad in zatrdili, da jih skuša nekdo na ta način očrniti.

Za napade začeli uporabljati ženske

Na severozahodu Pakistana pa je prav tako včeraj odjeknil samomorilski bombni napad, v katerem je bilo ubitih deset ljudi. Napad sta pri neki policijski postaji izvedla mož in žena, ki sta uporabila granate in avtomatske puške, nazadnje pa sta se razstrelila. Gre za izjemno redek primer, saj tamkajšnji talibani za samomorilske napade doslej še nikoli niso uporabili žensk.

Komentarjev 1