Svet
10 ogledov

Talibani zajeli prestižni hotel

Napad na Kabul Reuters
Talibanski uporniki so v Kabulu napadli prestižni hotel. Umrlo je 13 ljudi.

Drama s talci v prestižnem hotelu,ki leži v bližini jezera Karha, kakih deset kilometrov od Kabula, se je po več kot dvanajstih urah končala. Po besedah policije je umrlo 13 ljudi - štirje civilisti, vseh pet upornikov, trije varnostniki v hotelu in en policist.

Talibani so zavzeli hotel in za talce vzeli več deset gostov, med njimi tudi ženske in otroke. "Policija se trudi, da bi zaščitila civiliste v hotelu. Žal je prišlo do smrtnih žrtev med civilisti, a za zdaj njihovo natančno število ni znano," je še pred razpletom drame pojasnil tiskovni predstavnik afganistanskega notranjega ministrstva Sedik Sediki.

Pri reševanju talcev so fganistanskim silam na pomoč priskočili tudi pripadniki Isafa.

Napad priznali

Talibani so že prevzeli odgovornost za napad. Kot je sporočil predstavnik talibanov Zabihulah Mudžahid, so "njihovi mudžahidi napadli hotel, saj se v njem zbirajo visoki gostje z veleposlaništev, predstavniki Isafa ali predstavniki oblasti v Kabulu in prirejajo divje zabave s pijačo in prostitucijo".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.