Svet
5 ogledov

Talibani želijo rešiti bin Ladnovo ženo

skrivališče, rezidenca, osama bin laden, skrivanje, pakistan Žurnal24 main
Pakistanske oblasti opozarjajo, da Talibani načrtujejo ugrabitev visokih predstavnikov pakistanskih provinc. Za njihovo izpustitev bodo zahtevali izročitev žene in otrok Osame bin Ladna.

Spomnimo, da je ameriška vojska maja vdrla v močno zastraženo rezidenco Osame bin Ladna na severozahodu Pakistana in ga ubila. Medtem ko so vzeli njegovo truplo, pa so v rezidenci pustili njegovo ženo in otroke, ki jih je kasneje priprla pakistanska vojska.

Pakistanski notranji minister Rehman Malik opozarja, da bi lahko prišlo do ugrabitve najpomembnejših predstavnikov tamkajšnjih oblasti, saj so enemu izmed njih Talibani že poslali grozilno pismo, in sicer le tri dni pred ugrabitvijo sina bogatega guvernerja ene izmed provinc, ki je pod streli islamistov umrl v začetku letošnjega leta.

Malik je dejal, da ni dokazov, da bi skupina v zameno za izpustitev sina zahtevala izročitev bin Ladnove žene in otrok. Ameriška tiskovna agencija AP je medtem uspela pridobiti kopijo omenjenega pisma, ki ima oznako "zaupno". V pismu so jasno izražene grožnje po ugrabitvi guvernerja ene izmed štirih pakistanskih provinc.

Pakistanske oblasti so medtem vse tuje novinarje in obiskovalce pozvale, da naj se v nedeljo ob deseti obletnici terorističnih napadov na ZDA izogibajo rezidence v Abbottabadu, v kateri je bil ubit najbolj iskan terorist na svetu. Obstaja namreč nevarnost napadov in ugrabitve s strani talibanskih upornikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.