Svet
27 ogledov

“Te slike me bodo spremljale za vedno”

Forenziki na prizorišču nesreče letala Germanwings EPA
Eden izmed forenzikov, ki zbirajo žrtve na prizorišču tragične nesreče letala Germanwings, je medijem izpovedal težke trenutke, ki jih doživlja te dni ob svojem delu.

Ti prizori me bodo preganjali za vedno,” je povedal forenzik Michael Tsokos, direktor nemškega Inštituta zapravno medicino in forenzične znanosti, ki s sodelavci identificira ostanke žrtev strmoglavljenega letala družbe Germanwings.

V francoskih Alpah, kjer je tragično strmoglavilo letalo s 150 ljudmi na krovu, so doslej našli okrog 600 delov teles. Okrog 50 delov trupel so njihovi svojci uspeli identificirati le na podlagi ogleda, za ostale pa to enostavno ni možno. Večina najdenih kosov trupel je namreč povsem majha, da jih niti najbližji svojci ne morejo prepoznati, piše Daily Mail.

Forenziki se soočajo z zares težkim delom; vsak del telesa morajo po pregledu še fotografirati in poskenirati s pomočjo 3D tehnologije. Policija je od svojcev prosila njihove DNK vzorce, kar jim bo pomagalo pri identifikaciji. Delo bo lahko trajalo še tedne.

Za tragično strmoglavljenje naj bi bil, kot je znano, kriv kopilot Andreas Lubitz, ki naj bi imel več zdravstvenih težav, med drugim tudi z vidom. Forenzik Tskokos je povedal, da so med najdenimi ostanki trupli tudi Lubitzovi, pri čemer je izrazil upanje, da bodo testi razkrili, ali se je sploh zdravil in zaradi česa. 

PREBERITE TUDI:

- Lubitz s tretjino manj vida izgubil sanje

- Noseča bivša želela zbežati od Lubitza

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.