Svet
1 ogledov

Tekla proti raku in umrla

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Ženska, ki je tekla na londonskem maratonu za boj proti raku, je umrla le dva tedna zatem. Imela je tumor, za katerega ni vedela.

Emma Horton, ki je 17. aprila tekla na londonskem maratonu za boj proti raku in ni vedela, da je bolna, je umrla le dva tedna po športnem dogodku. "En teden pred tem se ni počutila dobro. Slabo je jedla in spala, a smo to pripisovali stresu," je za britanski časnik Daily Mail povedal njen mož Dave Horton. "Izkazalo se je, da gre za raka. Ne vem, kako se je privlekla na cilj. To je neverjetno."

Tekla je z možem in zadnjih nekaj kilometrov po poročanju časnika prehodila s hčerko Libby. Na koncu je komaj hodila, vendar je kljub temu prišla na cilj v sedmih urah in 50 minutah in se tako uvrstila med tekače, ki maraton pretečejo v manj kot osmih urah. Dva tedna pozneje je umrla v bolnišnici v Birminghamu. Njen pogreb je danes.

Po besedah njenega moža se je močno trudila, da bi zbrala čim več denarja za raziskave rakavih bolezni, potem ko je pred enim letom uspešno prebolela kožnega raka. Z zadnjim prihodom na cilj je zbrala 4.500 britanskih funtov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.