Svet
35 ogledov

Tekmovanje v poležavanju

Ležanje v travi Profimedias
V črnogorski etno vasi Brezni se je začelo letošnje tekmovanje v poležavanju. Najbolj vztrajnega tekmovalca čaka 300-evrska nagrada.

Tradicionalno tekmovanje v poležavanju ali Črnogorska olimpiada, kot so lani poimenovali duhovito manifestacijo, tudi letos poteka v etno vasi Brezni pri Nikšiću.

Pravila so enaka, kot vsa leta doslej; tekmovalcem je dovoljeno vse, le vstajanje ne. Nekajdnevno jim dovolijo vztati le zato, da odidejo na stranišče. Eden od lastnikov etno vasice Mićo Blagojević je mit o črnogorski lenobi posrečeno izkoristil v turistične namene. "Na ta način Črno goro predstavljamo kot deželo ljudi s smislom za humor," je povedal za portal Blic in hkrati izrazil upanje, da bodo letošnji tekmovalci še bolj vztrajni od lanskih.

Lanskoletni prvak, domačin iz Nikšića, je zdržal 32 ur in osvojil 200 evrov. Nagrada za letošnje lenarjenje v globoki senci stoletnega hrasta je za 100 evrov višja, dodali pa so tudi še dve novi disciplini, in sicer "maraton na 50 metrov" in hitrostno tipkanje SMS-ov.

Komentarjev 1
  • kapibara 09:07 05.avgust 2014.

    Al če neko da se oznoji...