Svet
11 ogledov

Teorijo takoj zamenjali za prakso

srce EPA
Kardiolog in skupina sester iz bolnišnice v ameriški zvezni državi Maine so lahko teorijo o oživljanju osebe, ki je doživela srčni infarkt, takoj spremenili v prakso.

V predavalnico je namreč stopil moški, ki se je pritoževal nad bolečino v prsih. Zdravnik William Phillips je eni izmed sester dejal, da naj moškega pospremi na urgenco, ravno v tistem trenutku pa je omedlel. Žrtev srčnega napada ni več dihala, pri njej pa ni bilo mogoče več čutiti srčnega utripa.

Sedaj so morali udeleženci predavanja pokazati, kako dobro so se naučili teoretičnih postopkov za oživljanje pacienta.

Ena izmed sester je takoj vzela defibrilator in začela s postopkom za ponovni "zagon" srca, nato pa so pacienta odpeljali v operacijsko sobo.

Lekcijo si bodo dobro zapomnili

Phillips je za časnik Sun Journal dejal, da je sedaj z moškim vse v redu. "Ko sem šel mimo urgentne sobe, je sedel na postelji, govoril s svojo ženo in čakal na rezultate preiskav," je dejal omenjeni zdravnik, ki je po dogodku nadaljeval s predavanjem.

"Ko smo si oddahnili, smo vsi želeli, da nadaljujemo s predavanjem. Bil je zelo impresiven dogodek. Mislim, da si bodo udeleženci predavanja lekcijo dobro zapolnili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.