Svet
20 ogledov

Terorist se bo zagovarjal sam

Abdul Mutallab je študiral v Londonu, njegovi kolegi in profesorji pa se ga spom Žurnal24 main
24-letni terorist, ki je lani decembra poskušal razstreliti letalo družbe Northwest, ki je pristalo v Detroitu, je odpustil svoje odvetnike. Terorist se bo na sodišču zagovarjal sam.

Nigerijec Umar Faruk Abdulmutalab, ki je lani decembra v svojih spodnjicah na letalo prinesel eksplozivno napravo in poskušal razstreliti ameriško letalo, se bo pred ameriškimi oblastmi branil kar sam. Sodišče v Michiganu je sojenje prestavilo za en mesec in mlademu teroristu omogočilo, da se nanj dostojno pripravi.

"Želim se braniti sam in na način, ki bo najbolje branil moje interese," je septembra svoje želje izrazil mladi Nigerijec, ki ga bremenijo poskusa napada na ameriško potniško letalo, ki je letelo med Amsterdamom in Detroitom. Abdulmutalab je vse obtožbe zanikal in se izrekel za nedolžnega.

Abdulmutalab pa ni prvi terorist, ki je od ameriškega sodišča zahteval, da se brani sam. To je storil tudi Zacarias Moussaoui, ki je sodeloval v napadih na ZDA 11. septembra 2001.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.