Svet
8 ogledov

Terorist se je fantku opravičil s čokolado

Nairobi nakupovalni center Kenija Reuters
Eden od teroristov, ki so odgovorni za streljanje in napad v nakupovalnem središču v Keniji, se je štiriletniku opravičil za svoje dejanje in mu v znak kesanja dal čokolado.

Kot poroča britanski časopis The Sun, se je štiriletni Elliott Prior pogumno zoperstavil enemu od napadalcev, ki so obkrožili nakupovalno središče v Keniji in napadli civiliste. Elliott je stopil v bran svoji šestletni sestrici Amelie in mami Amber, ki je že bila ustreljena v nogo. "Zloben človek si, odidi," je fantek zakričal napadalcu, je za omenjeni časnik povedal njegov stric Alex Coutts.

Bojevitež iz teroristične skupine Al Kaida, ki jo povezujejo tudi s somalijsko milico Šebab, je fantku dal čokoladico mars, njegovi družini pa rekel: "Prosim, odpustite mi, nismo pošasti." Potem jih je pustil, da so ušli iz nakupovalnega središča.

Coutts je povedal, da so imeli njegovi sorodniki gromozansko srečo. "Teroristi so rekli, da lahko otroci zapustijo nakupovalno središče, Elliott pa se je šel še prerekat z njimi. Zelo je pogumen." Drama v nakupovalnem centru se je sicer že končala, a je zahtevala 67 žrtev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.