Svet
3717 ogledov

Terorist grozi: "Vse bom pobil"

Policija Francija Epa
Oborožen moški je zajel več talcev v trgovini v mestu Trebes na jugozahodu Francije.

Odjeknili so tudi streli. Kot poročajo mediji, naj bi bili dve osebi mrtvi, a uradne potrditve še ni. Situacija namreč še vedno ni razrešena. Močno oboroženi moški je v trgovini, kjer je tudi pripadnik policije. Policist naj bi vstopil v trgovino in se predal napadalcu v zameno za izpustitev več talcev, navaja Reuters. Večini kupcev in osebja naj bi uspelo pobegniti iz trgovine. 

Le Figaro navaja besede očividca, ki pravi, da je napadalec ob 11.15 vstopil v trgovino in zavpil Allah Akbar. To je za LCI TV povedal tudi Ménassi, ki je dejal, da naj bi napadalec še dodal, da "bo vse pobil"

Napadalec se je izrekel za privrženca teroristične skupine Islamska država, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočilo francosko tožilstvo. Zahteval naj bi izpustitev Salaha Abdeslama iz zapora. Abdeslam je bil eden od napadalcev, ki so sodelovali v krvavih napadih 13. novembra 2015 v Parizu, v katerih je umrlo 130 ljudi. 

Francoski varnostni organi naj bi osumljenca poznali. Šlo naj bi za moškega maroških korenin, starega okoli 30 let. 

Pred tem je v bližnjem mestu Carcassonne streljal na policiste, ki so se vračali s teka v mestu Carcassonne. En policist je bil ranjen v predel ramen, a njegove poškodbe niso kritične, je dejal predstavnik policijskega sindikata Yves Lefebvre.

Na območje okoli supermarketa v Trebesu je že prišla množica policistov in zaprla območje za javnost, še poroča AFP.

V Franciji je še vedno razglašena visoka stopnja nevarnosti po terorističnih napadih leta 2015. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • jozicamurn 22:38 23.marec 2018.

    Smrt kultu smrti lažnega preroka mohameda pedofila, ki je posilil 9-letno Aisho. Mi jim pa še džamije gradimo, a so se za to borili naši očetje in dedki, ko so jih poslali nazaj na svoj kontinent? Liberalna nesnaga pri nas ...prikaži več jih pa še podpira in celotna država jim daje več ugodnosti kot pa svojim državljanom, da lahko nadaljujejo svojo invazijo in infiltracijo na stolčke in delovna mesta pri nas in da nas kontrolirajo povsod po vodstvu vahabita-šeriat džihija imama iz Bosne, ki lobira proti nam.

  • boogin1 15:41 23.marec 2018.

    Zakaj bi bili nestrpni do gospoda, ki se je izrekel za privrženca teroristične skupine Islamske države. Potrebno je razumeti, da je gospod celo življenje živel s kamelami in nategoval ovce in ko je prišel v obljubljeno deželo EU, gospodu nihče ...prikaži več ni razložil, da se tega tukaj ne počne. Gospoda je potrebno sprejeti takšnega kot je ima pač svoje-drugačne navade. Saj kot se spomnimo pisanja iz Mladine, oni se bodo čudili nam mi pa na njihove običaje in navade.

  • majab 13:20 23.marec 2018.

    Priseljenci v EU pomenijo priložnost za razvoj... Na koncu bodo itak ugotovili, da je bil zbegan oziroma ni imel urejenega (spolnega) življenja.