Svet
42 ogledov

Teroristi IS nad jedrsko elektrarno?

Policijska akcija v Parizu EPA
Direktor Europola ponovno opozoril, da ekstremisti Islamske države utegnejo izvesti več terorističnih napadov na tleh Evrope. Medtem so v javnost pricurljale nove podrobnosti preiskave pariških napadov, ki nakazujejo, da je bila med tarčami napadalcev tudi nuklearka.

Direktor Evropske policijske agencije Europol Rob Wainwright je znova opozoril, da Islamska država morebiti pripravlja nove napade v Evropi. V pogovoru za švicarski časnik Neue Zürcher Zeitung je povedal, da Europol pričakuje nov napad nekje v Evropi, tarča naj bi bila spet med civilisti. Opozoril je še, da ni nujno, da bi napade pripravljali v skupine povezani teroristi, pač pa da bi jih lahko izvedli tudi posamezniki.

Pariški napadalci pripravljali napad na jedrsko elektrarno?

Medtem so v javnost pricurljale podrobnosti preiskave pariških napadov; belgijski mediji poročajo, da preiskovalci sumijo, da so pariški napadalci pripravljali tudi napad na eno izmed belgijskih jedrskih elektrarn. Policija je do zaskrbljujočega podatka prišli na podlagi pregleda video materiala, ki so ga našli med osebnimi stvarmi napadalcev v preiskavi hiše, kjer so prebivali.

Več dni so podrobno spremljali in snemali sektorskega vodjo ene izmed belgijskih jedrskih elektrarn. Posnetki vsebujejo več kot za deset ur materiala, snemali so ga v njegovi hiši. Za koga gre, predstavniki policije iz varnostnih razlogov ne izdajajo, potrdili so le, da posnetki v resnici obstajajo.

Jasno ni niti, kdaj so posnetki nastali; pred ali po pariških napadih. Pri vsej zgodbi belgijsko javnost najbolj skrbi to, da je eden izmed pariških napadalcev, Salah Abdeslam, še vedno na prostosti. 

Komentarjev 7
  • Zmago 20:25 19.februar 2016.

    Ne bi bil v to tako zelo prepričan. Samo kontrolo jedrske reakcije jim "sje*bejo" bo pa Černobil tu.

  • Ferluci 19:38 19.februar 2016.

    Sicer pa: samo debil ali idiot se spravi na nuklearko. Nuklearko je nemogoče poškodovati tako, da bi iz primarnega (reaktorskega dela) prišlo do sevanja ali celo eksplozije. Hrana za nevedneže ali širjenje panike.

  • TOLAR 19:30 19.februar 2016.

    JJ no te se nebo zgodilo CMERAR menim da in ponovno menim da nebo nič