Svet
18 ogledov

Teroristi naj bi si za tarčo izbrali Južnoafriško republiko

Cape Town Shutterstock
ZDA trdijo, da naj bi bili njihovi cilji nakupovalni centri in ameriški objekti. Južnoafriške oblasti medtem mirijo prebivalce.

Ameriške oblasti so posvarile svoje državljane o možnih terorističnih napadih na nakupovalne centre in ameriške objekte v Južnoafriški republiki. Napade naj bi izvedli v Johannesburgu in Cape Townu v času meseca ramadana, navaja Reuters.

Tiskovni predstavnik Islamske države je v sporočilu, ki je bilo na spletu objavljeno maja, pozval k napadom v času islamskega svetega meseca ramadana, ki se začne 6. junija. Južnoafriške oblasti so zagotovile, da njihove varnostne agencije počnejo vse za zagotovitev varnosti prebivalcev.

"Državna varnostna služba in druge varnostne agencije v tej državo so sposobne poskrbeti za varnost Južne Afrike in vseh v tej državi, vključno z Američani," je dejal tiskovni predstavnik ministrstva Clayson Monyela. "Zadnjič, ko so to storili (op. p., ZDA so podobno svarilo objavile že lani jeseni), se ni nič zgodilo." 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.