Svet
61 ogledov

Teroristični napad na Bangkok: Cilj naj bi bili turisti

Bangkok, teroristični napad EPA
Na Tajskem se soočajo s posledicami terorističnega napada, do katerega je prišlo popoldne po našem času. Umrlo naj bi 27 ljudi, poroča agencija Reuters. Na Tajskem tudi Slovenci.

Po poročanju agencije Reuters je napad, ki so ga tajske oblasti že razglasile za dejanje terorizma, terjal 27 žrtev, med katerimi naj bi bili štirje turisti. Zadnje informacije nakazujejo, da je med žrtvami zagotovo deset Tajcev, po en Filipinec in Kitajec, ostale nacionalnosti žrtev pa za zdaj še niso znane.

Bangkok, teroristični napad | Avtor: EPA EPA

Kot poročajo tajski mediji, je do eksplozije prišlo v središču tajskega glavnega mesta, v neposredni bližini hinduističnega svetišča na eni strani in luksuznega hotela na drugi. Na mestu eksplozije naj bi nastal ogromen krater.

Policija naj bi po eksploziji v bližini našla še dve neeksplodirani bombi, bojijo se, da jih je po mestu še več. “Dopuščamo možnost novih eksplozij, zato smo umaknili ljudi iz tega dela mesta in blokirali območje eksplozije,” je medijem povedal vodja policije v Bangkoku Prawut Thawornsiri.

Bangkok, teroristični napad | Avtor: EPA EPA

Bangkok, teroristični napad | Avtor: EPA EPA

Improvizirana eksplozivna naprava naj bi bila po zadnjih informacijah nameščena na drog javne razsvetljave pred svetiščem, enim izmed priljubljenih turističnih točk v Bangkoku. Odgovornosti za napad za zdaj ni prevzela še nobena organizacija.

Na Tajsko potujejo tudi številni Slovenci, večinoma v lastni režiji. Podatkov, da bi bili poškodovani v napadu, slovensko zunanje ministrstvo za zdaj nima. 

Bangkok, teroristični napad | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 2
  • mph 09:35 18.avgust 2015.

    Žal se povsem strinjam. Teroristi odlično izkoriščajo stisko beguncev za infiltracije po celi Evropi. Ogromno pa jih pride tudi mimo tega. Kar ni za verjet, da z vso tehniko svet nima moči za zravnat s tlemi ta vir zla (s ...prikaži več tem se sicer ne zmanjša krivda in odgovornost za nastanek pogojev za IS s strani ameriških imeperialistov in njihovih pajdašev širom sveta).

  • h3o 20:37 17.avgust 2015.

    tudi v sloveniji bo to, če bomo ''udomačili'' begunce