Svet
1757 ogledov

Video: Teroristični napad v Londonu

Londonska policija Scotland yard AFP Žurnal24 main
Moškega napadalca so policisti ustrelili.

V južnem predelu Londona je prišlo do napada, v katerem je moški z nožem napadel mimoidoče.

Moški naj bi napadel več ljudi, ranil je po zadnjih podatkih dva človeka.

Na videoposnetkih dogodka se vidi, da na tleh leži moški; kot poročajo na spletnih omrežjih, so policisti moškega napadalca ustrelili. Po navedbah očividcev naj bi napadalec na zgornjem delu telesa nosil predmet, podoben eksplozivni napravi, je poročala STA.

"Na tej stopnji menimo, da je bilo zabodenih več ljudi," je sprva na Twitterju sporočila metropolitanska policija in dodala, da "preučuje okoliščine" dejanja, ki ima teroristično ozadje.

Londonska reševalna služba je sporočila, da je na kraj dogodka poslala več svojih enot. Priče na družbenih omrežjih navajajo, da so slišale tri strele, več ljudi pa naj bi na kraju incidenta oskrbelo zdravstveno osebje.

London je bil v zadnjih letih prizorišče več terorističnih napadov. Konec novembra je britansko prestolnico pretresel podoben napad, v katerem je moški z nožem zabodel več ljudi. Policija je osumljenca, ki je imel na sebi lažno eksplozivno napravo, ustrelila, ta pa je podlegel poškodbam na kraju dogodka.

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • majab 18:06 02.februar 2020.

    Kaj a se se niso navadili? Kot je rekel Sadiq Khan, zupan Islamabada, pardon Londona: "na to se bo treba navaditi"! Na črnuhe in muslimane.