Svet
17 ogledov

Teroristični preplah na letalu

Potniško letalo EPA
Zaradi navedb ene od potnic, da ima potnik poleg nje na mobilnem telefonu sporočila, povezana s teroristično skupino Islamska država, so začasno zadržali letalo, ki naj bi v soboto zvečer poletelo z Dunaja v London. Varnostna služba je izpraznila letalo in ponovno pregledala vso prtljago, a niso odkrili ničesar sumljivega.

Varnostna služba je rutinsko pregledala tudi letalo, kjer prav tako niso našli ničesar sumljivega, navaja avstrijsko notranje ministrstvo.

Letalo je nato vzletelo s triurno zamudo ter brez Iračana in potnice, ki je osebje obvestila o domnevni nevarnosti. Oba so zaslišali preiskovalci, ki so tudi pregledali mobilni telefon domnevno sumljivega potnika.

Dosedanje ugotovitve niso potrdile kakršnih koli povezav med njim in teroristično skupino. Iračan po lastnih navedbah sicer študira v Londonu.

Po torkovih terorističnih napadih v Bruslju na številnih letališčih in drugod veljajo poostreni varnostni ukrepi. Zaradi prevelikih varnostnih tveganj so med drugim odpovedali za danes napovedani "shod proti strahu" v Bruslju v spomin na žrtve torkovih napadov.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • nergač 13:21 27.marec 2016.

    čudi me, da tega ni še več...