Svet
6 ogledov

"Terorizem je ukoreninjen v ZDA"

Od 22. aprila se Ahmadinedžad ni pojavil v javnosti. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad je pred potovanjem v New York izjavil, da ima dokaze, da sta ZDA in Izrael povezani z največjimi svetovnimi terorističnimi organizacijami.

„Imamo dokumente, ki dokazujejo, da je terorizem v Washingtonu trdno ukoreninjen. Washington podpira in pomaga terorističnim organizacijam,“ je izjavil Ahmadinedžad. „ZDA je edina država, ki je uporabila atomsko bombo v vojnem spopadu. Priznali so celo, da so se v vojni proti Iraku posluževali podobnega orožja,“ dodaja iranski predsednik.

Njegove trditve so v javnost prišle kmalu po tem, ko je ZDA napovedala, da bodo pet stalnih članic Varnostnega sveta Združenih narodov in Nemčija pripravile nov paket sankcij proti Teheranu, ker ni upošteval pozivov, naj prekine proces bogatenja urana. "Lahko si prerežete grla, skačete, podpisujete izjave in deklaracije ter sprejemate resolucije ... vendar ne mislite, da boste preprečili napredek in izgradnjo iranskega naroda," je v začetku aprila izjavil Ahmadinedžad.

Ahmadinedžad zatrjuje, da želijo s programom pridobiti nuklearno energijo, medtem ko ZDA meni, da Iran razvija nuklearno orožje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.