Svet
101 ogledov

Test najlepše ljubezenske zgodbe

Štorklji Malena in Klepetan
1/5
Pixsell
Slavonski Brod. Ena najlepših ljubezenskih zgodb, v kateri sta glavni akterki štorklji, se nadaljuje. Med zaljubljencema, ki ju občuduje ves svet, bo spet minilo kar nekaj časa, preden se znova vidita.

Tako kot že nekaj let zapored se je tudi letos Klepetan vrnil k svoji Maleni na Brodski Varoš. Štorklji sta tam prava atrakcija, saj prebivalci vsako leto čakajo na njegovo vrnitev in občudujejo njuno neizmerno ljubezen.

Štorklji atrakcija za svetovne medije

Njuno zgodbo so povzemali praktično vsi svetovni mediji, BBC je celo obiskal ta kraj in ju posnel. Letos je bilo sicer kar malce napeto, saj se Klepetan ni vrnil v takem času kot navadno. Prebivalci so se že zbali, da ni preživel 13 tisoč kilometrov dolge poti. Vsako leto namreč, tako kot zdaj, odide v Afriko in se spomladi vrne k svoji najdražji. Tako je že deset let, odkar se je Malena poškodovala (zlomila si je krilo) in ne more več leteti.

Spet je odšel na pot

Njuno vnovično snidenje vsako leto spremljajo vsi okoliški prebivalci in ni redko, da od ganjenosti potočijo tudi solzo ali dve. Letošnje leto je bilo precej napeto – čakali so ga kar deset dni. Ko je prišel, se je mestece dobesedno razživelo, ljudje pa razveselili. Po štirih mesecih pa je Klepetan spet odšel na pot. Te dni se mora Malena tako vnovič privajati na to, da bo naslednjih par mesecev živela brez njega. Kot poročajo hrvaški mediji, v gnezdo niti ne odleti več. V času, ko jo je zapuščal, je nepremično stala na dvorišču in ga gledala. "Samo hodi naokoli, izgubljena. Kot da nekaj išče," je dejal Stjepan, ki skrbi zanjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.