Svet
1246 ogledov

Težave na severu Nemčije: "Gre za sabotažo"

vlak Nemčija Epa
Težave v železniškem prometu, s katerimi so se spopadli v Nemčiji, so posledica sabotaže.

Upravljavec nemških železnic Deutsche Bahn je sporočil, da je današnje velike težave v železniškem prometu na severu Nemčije povzročila sabotaža. "Sabotaža na kablih, ki so ključnega pomena za železniški promet, je povzročila, da smo morali zjutraj ustaviti vlake na severu za skoraj tri ure," so sporočili iz družbe.

Po navedbah Deutsche Bahn so preiskavo dogodka prevzele varnostne oblasti, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Da je šlo za "sabotažo", je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil tiskovni predstavnik Deutsche Bahn.

Na severu Nemčije so danes zjutraj popolnoma obstali vlaki na dolgih progah. Iz nemških železnic so zjutraj sporočili, da je vzrok "tehnična napaka na progi".

Težavo so zatem uspešno odpravili, a težave v prometu se bodo verjetno čutile še cel dan, je sporočil predstavnik družbe Deutsche Bahn. Kot je povedal, je bil problem v sistemu digitalne radijske komunikacije med vlaki.

Prizadetih je bilo več tisoč ljudi. Na Spodnjem Saškem, kjer bodo v nedeljo deželne volitve, so obstali prav vsi vlaki, ne le medkrajevni in mednarodni. Podobno je bilo tudi v Schleswig-Holsteinu ter mestih Hamburg in Bremen.

Prizadeti so bili tudi drugi deli Nemčije. Obstali so medkrajevni vlaki, ki povezujejo Berlin in vzhod države, ter vlaki med Hannovrom in Severnim Porenjem-Vestfalijo, so še sporočili iz Deutsche Bahna.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • jozicamurn 23:09 08.oktober 2022.

    To je samo distrakcija ali z drugimi besedami povedano, primanjkuje elektrike za obratovanje in si s tem pridobivajo na času. V tej po standardih-metodološki državi bo naenkrat veliko popravil in prekinitev dobave plina, elektrike, nafte ipd. in na veliko bodo ...prikaži več popravljali pol Nemčije.

  • Pišmevuh 19:17 08.oktober 2022.

    Putin osebno. Včeraj sem se peljal skozi Leipzig, polno letališče ruskih avionov. Verjetno bodo šli za staro železo, saj so zanemarjeni do amena. Živela Eu ameriška pudlica. Kaj so že vprašali amerigose zakaj so razstrelili plinovode?

  • Ender3 16:51 08.oktober 2022.

    Kdo bi bil lahko krivec za sabotažo ? Samo ugibam !