Svet
12612 ogledov

Dramatično reševanje: Tik pred slapovi je zapeljala v vodo, sledilo je tole ...

Niagarski slapovi Profimedia
Obalni straži in policiji so pri reševanju vremenske razmere povzročile velike preglavice .

Posadka helikopterja ameriške obalne straže je ob slabi vidljivosti in mrzlih brzicah dosegla avto, ki je bil delno potopljen v vodo blizu roba Niagarskih slapov, nato pa je na dvigalu spustil reševalnega plavalca, ki je po dveh minutah izvlekel voznika, ukleščenega v notranjosti. Ugotovili so, da gre za žensko v šestdesetih letih. Voda je bila za žrtev, ki še ni identificirana, usodna.

Videoposnetek poskusa reševanja je prikazal podčastnika 2. razreda Derriana Duryea v oranžni obleki in s sekiro v levi roki, ki je bil izpostavljen vetru in vodi, ko se je spuščal do avtomobila, ki je bil blizu roba Niagarskih slapov. Po počasnem vrtenju in zamahu mimo avtomobila se je lahko prijel za sovoznikovo stran in odprl vrata kljub močnim tokovom.

"Ko sem se spuščal, sem bil osredotočen na to, kako se bom usedel v ta avto, ker je bil ob brzicah tik ob Niagarskih slapovih," je Duryea povedal po telefonu pozneje po vrnitvi v Selfridge, oporišče letalske nacionalne garde, severovzhodno od Detroita. "Moj edini fokus je bil, skozi katero okno ali vrata grem," je dejal za Associated Press.

Kot je še dodal, je bil avto odklenjen in mu zato ni bilo treba razbiti oken. Med celotno operacijo sta pilot helikopterja, poročnik Chris Monacelli, in letalski mehanik Jon Finnerty pozorno pazila na ledeno meglo slapa, ki je povzročala težave z vidljivostjo v snežnih razmerah. "V nekem trenutku smo dobesedno leteli po ulici, ker smo videli cesto in smo se poskušali izogniti vetrnicam zahodno od Niagare," je dejal Monacelli.

Avto v brzicah gorvodno od Ameriškega slapa, enega od treh slapov, ki sestavljajo Niagarske slapove, je ostal skoraj popolnoma potopljen. Vidna sta bila le del strehe in odprta loputa prtljažnika. Christopher Rola iz policije New York Park je dejal, da ekipe njegovega oddelka za hitro reševanje iz vode niso mogle priti do avtomobila zaradi njegove lokacije. Policija je lahko šele z dronom ugotovila, da je v njem človek.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Josephine_Williams 15:03 09.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦