Svet
31 ogledov

Težko pričakovani mladiček poginil

Kotitev tigra Youtube
Iz londonskega živalskega vrta prihaja žalostna novica. Prvi mladič sumatranskega tigra, ki se je po 17 letih skotil v živalskem vrtu, je poginil.

Tri tedne starega mladička sumatranskega tigra so našli mrtvega v bazenu. Oskrbniki mladička niso več zaznali na kamerah, zato so šli preveriti, kje se nahaja. Nepremičnega mladička so našli ob robu bazena. Kako je mladiček prišel v bazen, še ni znano. Zaenkrat domnevajo, da ga je mati odnesla iz zaprtega dela ograde.

"Melati je lahko zelo živčna žival in nismo želeli tvegati, da bi jo razburili s spreminjanjem njenega okolja in rutine, da ne bi zapustila ali napadla mladička. Mislili smo, da je najboljše za Melati in njenega mladička, da ji dovolimo nemoten dostop do celotne ograde kot ponavadi. Vse bi naredili, da bi zavrteli čas nazaj in nihče ni bolj prizadet zaradi dogodka kot oskrbniki, ki vsakodnevno delajo s tigri," pravi oskrbnik Malcolm Fitzpatrick.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.