Svet
14 ogledov

Thalerju na pomoč Assangeev odvetnik

Več podrobnosti iz pogovora s Thalerjem si lahko preberete jutri v časniku Žurna Žurnal24 main
Zorana Thalerja bo na sodišču po vsej verjetnosti zastopal Mark Stevens, sicer odvetnik Juliana Assangea.

Mark Stevens je primer slovenskega bivšega evroposlanca Zorana Thalerja že proučil in pravi, da Thalerjevo dejanje v ničemer ni bilo sporno.

Za Radio Slovenija je dejal, da so postopki novinarjev The Sunday Timesa v Veliki Britaniji nelegalni ter da posnetki, pridobljeni na podlagi prikritega snemanja, na sodišču ne bodo mogli služiti kot dokaz. Dodaja še, da je Thaler z odstopom pokazal dostojanstvo.

Stvari še niso čisto dorečene, nam je dejal Zoran Thaler. Na vprašanje, ali ga je prepričalo to, da je Stevens odvetnik od Assangea, pa odgovarja: "To v tem primeru nima direktne zveze, menim pa, da nič ne škodi. Človek se spozna na svoj posel." Kar se tiče same hitrosti razpletanja primera, pravi, da morajo najprej počakati na sodbo štirih ostalih primerov prisluškovanja v Britaniji. "To bo precedenčna sodba v britanskem sodnem sistemu in bo imela vpliv tudi na moj primer," nam je še dejal Thaler.

Spomnimo, Thaler je po obtožbah o prejemu podkupnine konec marca odstopil. Od novinarjev pod krinko "bančnih lobistov" je namreč želel sprejeti ponujeno podkupnino, pri tem pa so ga snemali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.