Svet
9 ogledov

Thatcherjeva obžaluje politično kariero

Margaret Thatcher leta 2007 Žurnal24 main
„Če bi lahko še enkrat izbirala, se ne bi podala v politiko.“ To so presenetljive besede nekdanje britanske premierke Margaret Thatcher, ki jih je v svojih spominih objavil lorde Spicer.

Vzdevek železna lady je dobila zaradi odločnega nastopa in neomajne drže v politiki. Če je bil kdaj kdo rojen za politiko, je bila to Margaret Thatcher. Očitno pa je bil to le vtis opazovalcev. Lord Spicer, konzervativni poslanec, je v svoji knjigi spominov razkril, da je Thatcherjeva še pred letom 1990, ko je izgubila položaj, ugotovila, da jo je politika razočarala profesionalno in zasebno.

„Če bi lahko še enkrat izbirala, se ne bi podala v politiko, ker naredi takšno škodo družini,“ je leta 1995 dejala kolegu lordu Spicerju. Res da je imela trdo oporo v možu Denisu, ki je umrl leta 2003, a njena otroka sta se od nje odtujila, poroča Telegraph, ki je objavil Spicerjeve zapiske.

Sina Marka se je prijel sloves playboya, nekoč je izginil za šest dni in Thacherjeva ni vedela ali je sploh še živ. Danes živi v Španiji.

Hčerka Carol, sicer Markova dvojčica, je postala novinarka, a se je bolj kot novinarstvu posvečala zabavam. Nastopila je tudi v resničnostnem šovu. Z mamo ima še manj stikov kot brat Mark.
Tudi vnuke je Thacherjeva izgubila; oba živita v Teksasu pri nekdanji Markovi ženi.

Thacherjeva je tako pri 86 letih bolj ali manj osamljena, britanski mediji pa poročajo, da je z njenim mentalnim zdravjem vse slabše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.