Svet
4618 ogledov

Tihotapci migrantov povzročili pravo dramo na meji

Hrvaška policija Profimedias
Ogromno dela za pristojne. Med drugim je eden izmed tihotapcev migrantov skoraj povozil policistko.

Karlovška policija je sporočila, da je imela v noči s petka na soboto skupno štiri akcije prijetja tihotapcev ljudi, poročjo hrvaški portali. Vse se je začelo v petek zvečer, ko so na območju Rakovice ustavili kombi slovaških oznak, ki ga je vozil 19-letni srbski državljan, v Karlovcu pa kombi avstrijskih državnih oznak, ki ga je vozil 19-letni belgijski državljan. Oba sta prevažala tuje državljane, ki so nezakonito vstopili v Republiko Hrvaško.

Drama je sledila v nočnih urah, ko se je 26-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki je vozil tovorno vozilo brez registrskih tablic, izognil mejni kontroli, prebil rampo na mejnem prehodu in se odpeljal v notranjost. Policisti so ga ustavili na območju Slunja.

Kmalu zatem se je 19-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki je vozil kombi bosanskohercegovačkih državnih oznak, ravno tako izognil mejni kontroli, na meji pa skoraj povozil policistko, ki ga je skušala zaustaviti. Policija ga je kmalu prijela. 

V policijskem postopku so vsi prepeljani tuji državljani izrazili namero za vložitev prošnje za mednarodno zaščit, zoper tihoptapce ljudi pa so pristojni spisali kazenske ovadbe. Tuje državljane so vozili iz koristoljubja za vnaprej dogovorjeno vsoto denarja. Kolikšno, policijsko poročilo ne navaja. 

Hrvaška obala Resna opozorila Svet Nalezljive bolezni, turisti so se nalezli v hrvaški Istri Gladina morja Svet Svet Nov črn dan na obali

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Vrtnica 12:24 05.februar 2024.

    Migranti so dobrodošli, v kolikor tega ne veste.

  • Plavi-mil 11:27 05.februar 2024.

    Nataša pomagaj ubogim kriminalcem.

  • sam1 11:26 05.februar 2024.

    Vprašanje je,koliko ur bodo potrebovali ujeti migranti,da jih HR policija spravi preko naše meje.....