Svet
21 ogledov

Timošenkova naj bi zaključila gladovno stavko

Julija Timošenko v teh dneh ni ravno razveselila Vladimirja Putina. FOTO: Reuter Žurnal24 main
Nekdanja ukrajinska premierka Julija Timošenko, ki trenutno prestaja sedemletno zaporno kazen, naj bi v sredo končala svojo 19-dnevno gladovno stavko.

Za prekinitev gladovne stavke se je nekdanja ukrajinska premierka in vodja opozicije v državi Julija Timošenko odločila po tem, ko je sprejela odločitev, da bo odšla na zdravljenje v bolnišnico pod nadzorom nemškega zdravnika.

Timošenkovo bodo v sredo premestili v bolnišnico v vzhodnem ukrajinskem mestu Harkov, kjer jo bo pregledal nemški nevrolog Lutz Harms, je danes sporočila njena hči Jevgenija Timošenko. Ta je svojo mater v zaporu danes tudi obiskala.

Kot je pojasnila, se je Timošenkova za prekinitev gladovne stavke odločila po posvetovanju z nemškim zdravnikom Harmsom. Zaradi oslabelosti po gladovni stavki je namreč nemogoče takoj začeti zdravljenje, je še pojasnila Jevgenija Timošenko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.