Svet
45 ogledov

Timošenkova v boj za predsedniški stolček

Svet 28.10.12, Yulia Tymoshenko, julija timosenko, foto: reuters Reuters
Trenutno ji sicer ne kaže najbolje, saj ji javnomnenjske raziskave kažejo le sedemodstotno podporo.

Nekdanja ukrajinska premierka Julija Timošenko je danes sporočila, da bo kandidirala na predčasnih predsedniških volitvah 25. maja, sklicanih po padcu prokremeljskega režima predsednika Viktorja Janukoviča minuli mesec. "Nameravam kandidirati za predsednico Ukrajine," je novinarjem povedala ljubljenka zahodnih voditeljev.

Le na tretjem mestu 

53-letni plinski princesi, ki je bila februarja izpuščena iz zapora, kjer je prestajala sedemletno kazen, sicer za zdaj na volitvah ne kaže najbolje. Po zadnjih anketah bi pristala na tretjem mestu z okoli osmimi odstotki podpore volilcev.

Trenutno največ podpore uživa čokoladni baron Petro Porošenko, ki bi dobil okoli 25 odstotkov glasov. Sledi mu boksarski šampion Vitalij Kličko z devetimi odstotki podpore.

Porošenko, lastnik slaščičarskega velikana Roshen in nekdanji minister za gospodarstvo, je pomagal financirati nedavne proevropske proteste, ki so minuli mesec z oblasti odnesli proruskega predsednika Janukoviča.

48-letni Porošenko, ki mu anketa napoveduje tudi zmago v morebitnem drugem krogu volitev, ima pod palcem 1,4 milijarde evrov in spada med deset najbogatejših Ukrajincev.

Komentarjev 4
  • dragec 07:06 28.marec 2014.

    HEJ,ALI TE TA KOZA NE SPOMINJA NA TISTO SSOVKO V NADALJEVANKI ALO --ALO

  • dragec 07:05 28.marec 2014.

    TEJ PIZDI ŠE EU NALAGA ROP DRŽAVNEGA DENARJA

  • ac-dc 17:57 27.marec 2014.

    Tudi ti bi ga očitno rabil, ker si tako zagrenjen in nesrečen.