Svet
15 ogledov

Timošenkovo aretirali?

Tožilstvo je preiskavo v zvezi s podpisom sporne pogodbe o nabavi plina z Rusijo Žurnal24 main
V Ukrajini naj bi danes aretirali nekdanjo premierko Julijo Timošenko. Tožilstvo naj bi jo obtožilo zlorabe oblasti, pravijo v njeni stranki. A tožilstvo zanika, da naj bi bila Timošenkova aretirana.

Timošenkovo so obtožili v zvezi z nezakonitim podpisom pogodbe z Rusijo glede dobave plina po pretirano visokih cenah, je sporočil tiskovni predstavnik generalnega državnega tožilstva Jurij Bojčenko.

Pogodbo naj bi skupaj z ruskim premierjem Vladimirjem Putinom podpisala brez privolitve parlamenta in s tem davkoplačevalce oškodovala za več kot 180 milijonov dolarjev.

V uradu tožilstva so zanikali, da so Timošenkovo aretirali. Kot so navedli, so Timošenkovo zaslišali in po zaslišanju bo lahko odšla domov. Po nekaterih drugih informacijah pa naj odločitev o morebitni aretaciji Timošenkove še ne bi bila sprejeta.

Timošenkova sicer zanika, da bi kršila zakone, in trdi, da je žrtev kampanje, ki jo proti njej vodi predsednik Viktor Janukovič. Ta naj bi želel zatreti politične nasprotnike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.