Svet
15 ogledov

Timošenkovo trdi, da so jo pretepli pazniki

Julija Timošenko
1/4
Reuters
Ukrajinsko sodišče je odločilo, da nekdanji premierki Juliji Timošenko, ki jo bremenijo utaje davkov in poneverb, ne morejo soditi v njeni odsotnosti, zato so nadaljevanje obravnave preložili do 21. maja.

Sodišče, ki razsoja v novem primeru zoper Timošenkovo, obtoženo utaje davkov in poneverb v času, ko je vodila državno elektrodistribucijsko podjetje v 90. letih minulega stoletja, je odločilo, da ne more nadaljevati z obravnavo v odsotnosti obtožene. Slednja se zaslišanja ni mogla udeležiti zaradi kroničnih bolečin v hrbtu.

Okoli tisoč privržencev voditeljice oranžne revolucije leta 2004 v Ukrajini se je medtem zbralo pred zaporom v mestu Harkov, kjer Timošenkova od lani prestaja sedemletno zaporno kazen. Timošenkova bi sicer v primeru nove obsodbe v omenjenem primeru lahko za zapahi ostala do leta 2023.

Predstavnik obrambe Sergej Vlašenko je medtem izrazil zadovoljstvo, "da so bile oblasti prisiljene uradno priznati, da je zdravstveno stanje Julije Timošenko slabo". Njegov kolega Oleksander Plahotnjuk je medtem dejal, da zaslišanj ne bodo nadaljevali do "njenega popolnega okrevanja".

Do odločitve sodišča sicer prihaja med naraščanjem zaskrbljenosti v mednarodni skupnosti, posebej v Evropski uniji, zaradi zdravstvenega stanja Timošenkove in ravnanja ukrajinskih oblasti z nekdanjo ukrajinsko premierko.

Komentarjev 3
  • privat 08:36 29.april 2012.

    zdaj je le lahko dekle na klic...no evropa jo bo vzela k sebi ,ker nam primanjkuje goljufov!!

  • jons 23:24 28.april 2012.

    Točno tko križar, jest tud pravm, da so tiste čarovnce pred stoletji še premal mučl coprnce metlaste pokvarjene.Sej sem sveto prepričan, da so bli procesi proti njim pravični in polni dokazanih jim dejstev (sarkazem on)

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 16:34 28.april 2012.

    Kr so jo,so jo premal babo pokvarjeno kradljivo!