Svet
8 ogledov

Tisoči proti Trumpu, ena oseba ustreljena

Protesti v ZDA EPA
Policija iz Portlanda je potrdila, da je med protesti proti novoizvoljenemu ameriškemu predsedniku ena oseba ustreljena. Če gre za smrtno poškodbo, še ni znano. Policija v streljanje ni bila vpletena.

Preiskava dogodka, do katerega je prišlo na enem izmed mostov v Portlandu; preiskava dogodka je še v teku, saj policija ne izključuje, da dogodek ni bil povezan s protesti. Za zdaj je znano le, da je ustreljeni "mlajši afroameričan, ki je bil ustreljen v spodnji del trupa". Po pisanju tamkajšnjih medijev je do streljanja prišlo po nekajkratnem poskusu protestnikov, da bi prečkali most. Po besedah enega izmed očividcev dogodka je napadalec izstopil iz avtomobila in ustrelil enega izmed protestnikov. 

Na tisoče Američanov že tretji dan zapovrstjo protestira proti novoizvoljenemu predsedniku Donaldu Trumpu. Protesti se vrstijo širom države, med drugim tudi v mestih New York, Miami in Los Angeles. Predvsem v Portlandu je morala policija že večkrat posredovati, med drugim tudi z uporabo solzivca in gumijastih nabojev.



Med drugim protestniki nosijo transparente z napisi "Ne rasizmu" in "Ne sovraštvu", na ameriško zastavo so napisali "AmeriKKKa". Zahtevajo, da se novi predsednik ogradi od svojih sovražnih izjav, ki jih je dajal med kampanjo.



Sam Donald Trump se je na proteste odzval dvakrat, obakrat preko Twitterja. Prvič je zapisal, da so ravnokar izpeljali uspešne predsedniške volitve in da zdaj plačani ljudje, izzvani s strani medijev protestirajo. "Zelo nefer," je poudaril Trump.

Oglasil se je še enkrat, in sicer z besedami, da mu je všeč, da imajo majhne skupine ljudi tako strast do države. "Vsi se bomo povezali in bili ponosni."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.