Svet
9 ogledov

Tisoči še vedno na letališčih

Potniki so ujeti tudi na tretjem največjem nemškem letališču v Duesseldorfu. (Fo Žurnal24 main
Več sto ljudi je božično noč preživelo na improviziranih posteljah na letališču, potem ko so zaradi slabega vremena odpovedali številne lete iz Pariza in Bruslja.

V Parizu se sicer stanje normalizira, a na polet kljub temu še vedno čaka veliko potnikov. Okoli 300 jih je prespalo kar na letališču. Uprava letališč je v bližnjih hotelih rezervirala 3300 sob za čakajoče potnike. Na letališču so organizirali tudi mašo. Ljudje so si sami skušali pričarati božično vzdušje. Iz plastičnih lončkov so pili šampanjec in si privoščili "božično“ večerjo. Božiček je obiskal otroke in jim prinesel sladkarije in igrače.

"Od odprtja letališča še nismo videli kaj takega,“ je dejal vodja pariških letališč Pierre Graff. Nekaj pred polnočjo je čakajoče na letališču obiskal prometni minister Thierry Mariani. "Vreme je nepredvidljivo,“ je dejal minister in dodal, da je vreme včasih močnejše od vseh naporov ljudi.

 

Eurostarjevi vlaki danes ne bodo vozili. Za jutri pa so sporočili, da so odpovedani zgolj štirje vlaki od 45.

Razmere na francoskem letališču so se izboljšale, potem ko so jim iz ZDA dostavili glikol in ko je več tovornjakov iz Nemčije pripeljalo nekaj ton sredstva proti zmrzovanju.

 

Na francoski železniški postaji v regiji Somme je noč preživelo okoli 40 potnikov. Zanje so poskrbeli pripadniki Rdečega križa, ki so jim prinesli odeje in toplo pijačo.

Težave tudi drugod
Vreme je oviralo tudi letalski promet v Belgiji in Nemčiji. V Belgiji je zapadlo med 10 in 20 centimetri snega. Nove padavine napovedujejo tudi v Nemčiji, kjer so včeraj zvečer zaprli letališče v Duesseldorfu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.