Svet
21 ogledov

Tisti s tatuji popijejo več alkohola

Tetoviranje Tetovaža Tatu Žurnal24 main
Posamezniki, ki imajo na telesu tetovaže, spijejo več alkohola kot tisti brez njih, razkriva najnovejša francoska raziskava.

V raziskavo je bilo vključenih skoraj tri tisoč mlajših moških in žensk. Ko so ti zapuščali različne nočne bare v Franciji, so jih raziskovalci prosili, ali bi lahko opravili preizkus alkoholiziranosti.

Raziskovalci so med tistimi, ki so privolili v test, ugotovili, da so tetoviranci spili več alkohola kot tisti, ki na koži nimajo tetovaž. Prejšnje študije so sicer že pokazale, da so posamezniki s tatuji bolj nagnjeni k tveganemu vedenju, denimo nezaščitenemu seksu, krajam, nasilju in čezmernemu pitju alkohola, kot tisti brez tetovaž, poroča portal MyHealthNewsDaily.

Ob tem pa izvajalci raziskave opozarjajo, da zdravniki tetoviranih posameznikov zaradi tega ne bi smeli že vnaprej stereotipno označevati za največje pijance.

Pomembneje je, da si vzamejo čas in se s takšnimi posamezniki "pogovorijo glede varnega tetoviranja, pitja alkohola na splošno ... pa ne zaradi tega, ker imajo tatuje ali pirsinge, ampak zato, ker spadajo v ogroženo skupino", je dejala profesorica s teksaške univerze Myrna Armstrong, ki sicer ni sodelovala v študiji.

Glede na starejše študije sicer obstaja velika razlika glede tveganih dejanj posameznikov z eno ali več tetovažami. Tisti, ki imajo na telesu le en tatu, popijejo enako količino alkohola kot tisti brez tetovaž.

K pitju alkohola so tako bolj nagnjeni tisti, ki imajo najmanj sedem tetovaž, je še dejala Armstrongova.

Najnovejša francoska študija bo objavljena v julijski izdaji zbornika Alcoholism: Clinical & Experimental Research.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.