Svet
27820 ogledov

Tisto jutro sem mu poslala SMS, a se ni javil. Potem smo izvedeli.

Marija Puškarić in Mate Maškarić, ki je umrl v nesreči v HE Dubrovnik facebook
Odšla sem na urgenco, poklicala njegovo mama, prišel je tudi moj brat. Nihče mi ni vedel povedati, kaj se je zgodilo ali kje je Mato, ne meni ne njegovim, je za 24sata povedalo dekle, ki je v nesreči v hidroelektrarni Dubrovnik izgubilo fanta.

"Grozno se počuti, niti predstavljam pa si ne, kako je njegovi materi in družini. Še danes čakam, da mi pošlje sporočilo in da se javim, ali pa se namenim, da ga bom poklicala, ko dojamem, da ga več ni," skozi solze pove 33-letna Marija Puškarić, dekle umrlega 35-letnega Mateja Maškarića. Poznala sta se enajst let, v zvezi pa sta bila sedem mesecev.

"Nikoli se ne bi odločila, da spregovorim za medije, če me ne bi spodbudili njegovi prijetelji. Rekli so, da moram povedati, kakšen človek je bil, kakšen dober fant, naj se ve. Vedno je bil pripravljen pomagati, veliko se je šalil. V cerkvi smo nekoč pustili naše zaobljube in on je dodal: 'Hajduk živi večno.' Bil je velik navijač. A ni se hvalil ali bil šminker," pravi Marija, ki ga je na usodno jutro pospremila v službo.

Mislila je, da dela, čez 20 minut so izvedeli za tragedijo

Okrog 9.15 sem mu poslala sporočilo, ki ga ni videl, mislila sem, da dela. Nato smo čez 20 minut izvedeli za tragedijo. Takoj so se odpravili na urgenco, a niso mogli nič izvedeti. "To je morda v teh trenutkih najhujše. Nimaš pojma, kaj se dogaja, piše in govori pa se vse mogoče. Z njegovo materjo sva šli molit v cerkev svetega Mihaela, drugega v takem trenutku ne moreš," je povedala Marija.

Najhuje je, ker sta se noč pred nesrečo pogovarjala o tem, da bi zamenjal službo. Tu je bil že deset let in ni bil več srečen, bilo mu je dolgočasno in ni več želel delati nočne izmene.

Pred novim letom sta šla na potovanje v Ljubljano, Budimpešto, Bratislavo in Osijek in fotografije, ki jih je objavila na Facebooku, bodo spomin nanj.

Marija pravi, da se je iz trtagedije naučila dve stvari. "Ljudje smo neumni, delamo si skrbi zaradi nepomembnih stvari, ko se zgodi kaj takega, ugotovimo, kaj je življenje." Druga stvar pa je, da moramo, če nismo zadovoljni, kaj spremeniti. "Če bi službo zamenjal pred mesecem ali dvema, bi bil zdaj živ," pravi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Peter Panter 09:16 14.januar 2019.

    J.Z,, tak članek ti pa res ne more biti v ponos.

  • Ožbe Kolenc 20:36 13.januar 2019.

    Pa to je brez repa in glave.... in kaj je bilo? Zakaj so jo kolegi nagovarjali da mora povedat kak je bil? Kdo je on - kr tak en ali znana oseba? Mislim.... kr nekaj.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:26 13.januar 2019.

    In kaj hoče tale novinar povedat o teh brezveznih dudekih????