Svet
17 ogledov

Titanik: skoraj razprodana spom. vožnja

(Foto: www.titanicmemorialcruise.co.uk) Žurnal24 main
Na voljo je le še nekaj mest za spominsko vožnjo po poti legendarnega Titanika, ki se bo odvijala prihodnje leto. Takrat bo namreč minilo sto let od najbolj znane ladijske nesreče na svetu.

Iz turistične agencije Miles Morgan Travel, ki je najela križarko Balmoral podjetja Fred Olsen Cruise Lines, so po pisanju Daily Telegrapha sporočili, da bodo na ladji, ki sicer sprejme 1230 ljudi, potniki iz 23 držav po svetu, med njimi so tudi sorodniki 30 ljudi, ki so umrli na Titaniku.

Zanimanje za potovanje, ki stane od 3.890 do 9.360 evrov, je zelo veliko, saj je na voljo le še nekaj prostih mest.

Ladja bo iz pristanišča Southampton izplula osmega aprila prihodnje leto. Enajstega aprila se bo zasidrala v irskem pristanišču Cobh, kjer so pred 99 leti iz Titanika potnike zadnjič vpoklicali na ladjo. 14. aprila pa bo ladja priplula na mesto, kjer se je ladja potopila. V nesreči je takrat umrlo 1500 ljudi.

titanik, spominska vo%C5%BEnja | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Spominska slovesnost se bo na ladji takrat odvijala med 23.40, ko je leta 1912 ladja zadela ledeno goro, in 2.20, ko se je ladja dokončno potopila.

Ladja bo nato odplula proti Halifaxu v Novi Škotski, kjer si bodo potniki ogledali pokopališče, v katerem je pokopanih 121 žrtev nesreče, na pa koncu bodo obiskali še New York.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.