Svet
38 ogledov

To je bil pravi pekel na avtocesti

Prometna nesreča youtube/24sata
Zaradi verižnega trčenja je bila več ur zaprta avtocesta proti Splitu. Edini, ki je uspel ustaviti, je bil slovenski voznik tovornjaka.

Vodja vzdržavanja v družbi Hrvaške avtoceste bo kazensko ovaden zaradi verižnega trčenja sedmih vozil. Policija je namreč ugotovila, da je on kriv za prometno nesrečo, zaradi katere je bila avtocesta A1 v smeri proti Splitu zaprta včeraj od 15.30 do poznih večernih ur. Policija ocenjuje, da bi moral prej zapreti cesto, poroča 24sata.

Avtocesta med Gospićem in Svetim rokom je bila zavita v dim, saj je ob njej gorelo več požarov. Dim je oviral promet, odgovorni v hrvaškem Darsu pa niso naredili ničesar, kar naj bi privedlo do verižnega trčenja, ki pa na srečo ni terjalo življenj, pač pa le eno lahko poškodbo 38-letnice, ki je bila v avtomobilu z registrskimi oznakami Siska. 

 

Ker zaradi dima ni nič videl, se je najprej ustavil tovornjak zagrebških registrskih oznak, levo od njega pa se je istočasno ustavil avtomobil iz Siska. Nato je pripeljal priklopnik iz Splita, ki ni uspel ustaviti in je trčil v tovornjak, medtem ko je slovenski priklopnik uspel ustaviti, a se je v njega zaletel priklopnik iz Zagreba, ki je nato trčil še v avto iz Dubrovnika in avtomobil iz Siska. 

 

Razbitih avtomobilov in tovornjakov niso uspeli odstraniti do poznih večernih ur, promet je bil preusmerjen na regionalne ceste. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.