Svet
75 ogledov

To je mož, ki bo reševal Agrokor

Antonio Alvarez Youtube
Antonio Alvarez III. je mož, ki je po novem postavljen na čelo Agrokorja, so potrdili v vrhu Sberbanke. Alvarez je izvršni direktor za prestrukturiranja v Evropi svetovalne hiše Alvarez & Marsal.

Predsednik hrvaške vlade Andrej Plenković se je danes sestal z največjimi dobavitelji koncerna Agrokor. Lastnik Agrokorja Ivica Todorić je včeraj podpisal sporazum z bankami upnicami o mirovanju dolga, medtem ko naj bi dogovor z dobavitelji šele dosegli. Agrokor ima več kot dve milijardi evrov obveznosti do dobaviteljev.

Predsednik uprave enega izmed dobaviteljev, podjetja Agrofruktis, Denis Matijević je pred sestankom s premierjem novinarjem izjavil, da med pogovori pričakuje konkretne premike.

Neuradno obstaja načelni dogovor z dobavitelji, da bodo zamrznili stare terjatve, ki naj bi jih poplačali obročno nekoliko pozneje, poroča STA. Dobavitelji naj bi plačilo za dobavo blaga na police Konzuma dobili v okvirju zakonskih rokov.

Kdo je Alvarez?

Medtem so konec minulega tedna sporazum o mirovanju dolga podpisale vse banke upnice. Sporazum predvideva spremembe v upravi Agrokorja in uvedbo položaja direktorja za prestrukturiranje. Hrvaški mediji napovedujejo, da bo novi mož na čelu Agrokorja izvršni direktor za prestrukturiranja v Evropi svetovalne hiše Alvarez&Marsal, Antonio Alvarez III.

 

Getting ready to hit the course with some friends…

A post shared by A3 (@a3worldwide) on Apr 2, 2017 at 6:51am PDT


Alvareza so napovedali kot izkušanega menedžerja v kriznih situacijah, ki je seznanjen s poslovanjem Agrokorja. Ruska Sberbank je družbo Alvarez & Marsal pred časom angažirala, da bi poiskali izhodno strategijo iz Agrokorja. Kot navajajo hrvaški mediji družbo Alvarez & Marsal pogosto obtožujejo, da tekom prestrukturiranja pomagajo lastnim partnerjim in povezanim družbam. Med stečajem banke Lehman Brothers naj bi skupaj s pravno družbo Weil Gotshal zaslužili več kot milijardo dolarjev.

Poslovnež Antonio Alvarez III sicer že 25 let dela v javnih in privatnih družbah po Evropi; od Velike Britanije preko Nemčije, Francije, Italije, Španije, Nizozemske, Luksemburga, Švice, Finske, Estonije in Romunije. Rojen je na Filipinih, diplomiral je na univerzi Notre Dame, MBA pa si je pridobil na ameriški univerzi Cornell. Aktivno govori francoski in angleški jezik, pasivno še italijanskega in španskega.

Potencialni novi šef Agrokorja ima tudi zanimiv hobi; pod psevdonimom "A3" se ukvarja z glasbo, s plesnimi hiti nastopa tudi po klubih. Nekaj njegovih plesnih hitov:

Komentarjev 3
  • Žurnalček 17:59 03.april 2017.

    Zaposleni - NAJEBAL STE GA KO ŽUTI !

  • rogixl 16:27 03.april 2017.

    Pogrebci bodo svoje delo opravili temeljito. Hrvatska se lahko poslovi od Agrokorja.

  • Avatar skeptik
    skeptik 16:20 03.april 2017.

    Tipični samovšečni kapitalistični mrhovinar.