Svet
196 ogledov

To je najboljši poklic leta 2016

Matematika Profimedias
Ameriška agencija za zaposlovanje CareerCast je že 28. leto zapored objavil najboljše in najslabše poklice leta. Uganete, kateri poklic je letos najboljši?

Raziskavo so naredili v ZDA in Kanadi, upoštevali pa so več dejavnikov kot na primer delovno okolje, stopnjo strasa, povpraševanje po tem poklicu in seveda pričakovani zaslužek.

Med dvesto poklici je najboljši poklic podatkovnega strokovnjaka oziroma znanstvenika. Pri štirih od desetih najboljših poklicev so kar štirje povezani z matematiko. Drugi na lestvici je statistik, tretji analitik varnostnih sistemov, ki mu sledi avdiolog.

Peti na lestvici je inženir biomedicine, šesti je matematik, sledijo mu programerji, analitiki računalniških sistemov, logopedi in aktuarji. To so strokovnjaki z dobrim znanjem in izobrazbo iz matematičnih ved, ki znajo ovrednotiti finančne učinke tveganj in negotovosti.

Najslabši poklic: časopisni novinar

Objavili so tudi lestvico najslabših poklicev, ki so povezani z večjim stresom, z manjšim zanimanjem za te poklice, slabšimi plačami in podobno.

Na lestvici kraljujejo časopisni novinarji, sledijo drvarji, televizijci, DJ-ji, vojaki, zatiralci golazni in prodajalci. Med najslabšimi poklici so tudi oglaševalci, taksisti in gasilci.

Nesreča na avtocesti | Avtor: PGE Celje PGE Celje
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.