Svet
684 ogledov

"To je največji zaseg amfetaminov na svetu"

amfetamini zaseg Italija Epa
Italijanska policija zasegla rekordno količino droge, povezane z Islamsko državo.

V Italiji so zasegli rekordnih okoli 14 ton amfetaminov v vrednosti več kot milijarde evrov, so sporočili danes iz italijanske policije. Droge so zaradi snovi, iz katere so tabletke, povezali s skrajno Islamsko državo (IS), poročajo tuje tiskovne agencije.

Tabletke so bile skrite v papirnatih cilindrih in so jih najverjetneje proizvedli v Nemčiji, so sporočili iz finančne kriminalistične policije. "To je največji zaseg amfetaminov na svetu," so dodali.

Drogo so našli v treh kontejnerjih v pristanišču Salerno. Tabletke so imele označbo captagon, kar je ime droge, s katero prekupčuje IS in je znana tudi pod nazivom droga džihadistov. Prisotna je predvsem na Bližnjem vzhodu. Poslužujejo se džihadisti, saj droga med drugim omogoči uporabniku, da se počuti bolj pogumnega in močnega.

amfetamini zaseg Italija | Avtor: Epa Epa

Znano je, da IS financira svoje aktivnosti s preprodajo droge, so še sporočili iz italijanske policije.

Pri policiji sicer še preiskujejo, ali je s primerom povezana tudi mafijska združba Comorra, ki je prisotna na območju Neaplja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.