Svet
2040 ogledov

To je o morilcu povedalo njegovo dekle

Stephen Paddock
Brat morilca je dejal, da upa, da bodo v njegovih možganih našli tumor.

Marilou Danley, dekle morilca iz Las Vegasa Stephena Paddocka, ki je v nedeljo zvečer na koncertu ustrelil 58 ljudi in jih okoli 500 ranil, je na zaslišanju dejala, da ni vedela, kaj je njen "prijazen, skrben in miren" partner načrtoval. 

Njene besede so v javnost prišle po tem, ko je policija razkrila nove podrobnosti iz njegovega "skrivnega življenja". Motiv največjega strelskega napada v ZDA še vedno ni znan, policija pa meni, da je verjetno načrtoval pobeg in se ni nameraval ubiti. 

Šerif Joseph Lombardo iz policije v Las Vegasu je na tiskovni konferenci povedal, da je policija v njegovem avtomobilu našla večje količine streliva in eksploziva, da je Paddock tik pred strelskim pohodom igral igre na srečo ter da je pretekli teden najel še en apartma v višjem nadstropju hotela, ki je prav tako gledal na prizorišče nekega drugega glasbenega festivala v Las Vegasu. 

Policija na domu  Stephena Paddocka Svet Nove podrobnosti iz življenja strelca v Las Vegasu

Policija preiskuje tudi možnosti, da je imel pri pripravah na napad pomočnika, potem ko so najprej domnevali, da je napad načrtoval in izvedel sam. 

Aaron Rouse iz FBI-ja je poudaril, da policija kljub temu nima nobenih indicec, da bi bilo dejanje povezano s terorizmom, a preiskujejo vse možnosti. 

Policija na domu  Stephena Paddocka | Avtor: Profimedia Profimedia

Policija je med drugim zaslišala tudi njegovo partnerko Marilou Danley, ki je nato preko odvetnika podala izjavo za javnost. V njej je izrazila šok nad "grozljivim in nedoumljivim dejanjem nasilja", ki ga je zagrešil Paddock. 

Pojasnila je, da ji Paddock v zvezi z njegovimi načrti ni ničesar zaupal oz. ni naredil nič takega, da bi lahko posumila, da se bo zgodilo to, kar se je zgodilo. "Imela sem ga rada in verjela sem v mirno prihodnost z njim," je dejala. 

Sonny Melton z ženo Kdo so žrtve? Svet Zaščitil je ženo, sam pa umrl

Poročali smo že, da je nazadnje živel v malem mestecu Mesquite, ki ima le 20 tisočimi prebivalcev, v katerem živi veliko upokojencev. 

Policija je kmalu po napadu objavila, da išče Danleyevo, ki se je sama odzvala na poziv ter s Filipinov priletela v Los Angeles, kjer jo je zaslišal FBI. Na Filipinih je bila dva tedna, potem ko ji je partner kupil letalsko karto, da bi "ji omogočil obisk družine". 

Marilou Danley | Avtor: Epa Epa

Dal ji je tudi sto tisoč ameriških dolarjev in ji rekel, naj si z denarjem kupi hišo. "Bila sem hvaležna, a v resnici me je skrbelo, da je želel na ta način prekiniti z mano," je dejala. "Nikoli nisem pomislila, da načrtuje kaj tekega."

Streljanje Las Vegas Strah in panika Svet "Otrokom sem poslala poslovilno sporočilo"

Njena sestra je pred tem za medije povedala, da je Danleyevo poslal stran, da ne bi videla, kaj načrtuje. 

Njegov brat Eric Paddock je dejal, da je bil Stephen inteligenten in uspešen ter da je z denarjem rad pomagal njegovi družini. "Pomagal je meni in moji družini, da sem se lahko pred tremi leti upokojil, ko sem bil zaradi službe popolnoma izgorel," je dejal in dodal, da ga ne čudi, da je Danley dal denar. "To je Steve, ki ga poznam."

Policija na domu  Stephena Paddocka | Avtor: Profimedia Profimedia

Njegovo dejanje se mu zdi popolnoma nerazumljivo in zmedeno. "Upam, da bodo ob avtopsiji v njegovih možganih našli tumor ali kaj podobnega," je za medije povedal Eric. 

Streljanje v Las Vegasu Brat strelca Svet Sedimo doma in upamo, da nas kdo ne napade

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.