Svet
6 ogledov

To je po zmagi tvitnil Trump

Donald Trump Profimedias
Nocojšnja noč je bila za zmagovalca ameriških predsedniških volitev kratka. Po zmagi se je Trump že oglasil na družbenih omrežjih.

Donald Trump je zmagovalec ameriških predsedniških volitev. Čeprav so mu napovedovali poraz in je bila volilna bitka nekaj časa precej napeta, na koncu razlika med njim in protikandidatko Hillary Clinton ni bila tako majhna. 

Trump, ki je po zmagi imel prvi govor, se je že oglasil tudi na družbenem omrežju Twitter. "Tako čudovit in pomemben večer! Pozabljeni moški in ženska ne bosta nikoli več pozabljena. Stopili bomo vsi skupaj, kot še nikoli doslej," je zapisano na njegovem profilu. Iz objave sicer ni razvidno, ali je tvit zapisal Trump sam ali za njim stoji njegova ekipa. 

Slednja je bila zelo dejavna tudi na zmagovalčevi Facebook strani, na kateri so se, kot so prihajali rezultati, zahvaljevali volivcem. 

 

Such a beautiful and important evening! The forgotten man and woman will never be forgotten again. We will all come together as never before

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 9, 2016
Komentarjev 5
  • Lan__ 08:25 10.november 2016.

    20.1. prevzame vlogo/funkcijo predsednika. Zaprisega je samo "PR" in pravno ne velja nič. Tudi če ne bi zaprisegel, gre samo za slovesno predajo poslov. V njihovi ustavi je zapisano, da ob 12.00 na inavguracijski dan "president-elect becomes the new president". ...prikaži več Če ne bi želel biti, pa poda odstopno izjavo " to the secretary of the state".

  • Zmago 07:50 10.november 2016.

    So se malo ušteli v prognozah in upoštevali ankete, ki jih tudi v Ameriki zgleda dela DELO ;-))) pa so začeli lezt napačnim v r't. ;-))))

  • Avatar praufo
    praufo 21:38 09.november 2016.

    povsod je polno gneče, ampak ta človek tramp bo šele januarja zaprisegel, a kdo to sploh registrira, to pomeni, da ima do tedaj polna pooblastila sedanji president, ... če se motim, naj me kdo popravi