Svet
4174 ogledov

To je povedal profesor, ki je postal zvezda spleta

Tomislav Cvrtila Facebook
Preko noči je posnetek nastopa z njegovimi učenci pogledalo več kot sto tisoč ljudi.

Včeraj je na spletu zaokrožil posnetek predstave glasbene šole iz Varaždina, kjer je eden izmed profesorjev, preobležen v Freddieja Mercuryja, skupaj z učenci uprizoril pravi šov. 37-letni Tomislav Cvrtila je navdušil uporabnike spleta, pohvale na njegov račun se vrstijo tudi danes.

"Po filmu 'Boheiman Rhapsody' smo se pogovarjali, da bi tudi mi pripravili točko na to temo. Sčasoma smo na idejo pozabili, ko pa smo začeli pripravljati predstavo za pusta, smo jo spet obudili," je za hrvaške medije povedal Cvrtila.

Priznal je, da je sprva ideji nasprotoval, zdelo se je, da so trije tedni za priprave premalo, vendar otroci so bili vztrajni. Vadili so tudi nekaj ur dnevno. "Dogovorili smo se, da se bodo vsi uredili v rokerske kombinacije, učenci so vztrajali, da se jaz oblečem v Freddieja." Tudi sam nekdanji roker, član skupine Beskućnici, mu to, pove, niti ni bilo težko.

Izvedba Bohemian Rhapsody je bila prikladna za pustno predstavo, prav tako pa za slovo profesorja s te glasbene šole, po sedmih letih dela odhaja na drugo glasbeno mesto. "Predvsem je bil prikladen del, ki prepeva 'ne bomo te pustili'. Težko slovo je bilo," priznava profesor in dodaja, da ni manjkalo niti solz.

Profesor, ki je čez noč postal spletna zvezda, kariero nadaljuje na Pedagoški fakulteti v Čakovcu.

 

Kapo dol! Svet Kakšen car! Učenci tega učitelja gotovo nikoli ne bodo pozabili! dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.