Svet
13687 ogledov

To je skrivališče, kjer se je skrival večkratni pobegli morilec

Edin Gačić
Sarajevčani si končno lahko oddahnejo. Policija je ubila morilca na begu.

Policija v Bosni in Hercegovini je včeraj sporočila, da je ubila pobeglega večkratnega morilca Edina Gačića, ki so ga minuli konec tedna iskali v eni največjih akcij v zgodovini neodvisne države. Ubit je bil v strelskem obračunu s policijo v gozdu zahodno od Sarajeva, so pojasnili.

Gačić je bil osumljen, da je prejšnji teden najprej ubil nekega prodajalca, nato pa še policista. Že pred tem je bil v zaporu zaradi dveh umorov. Sicer pa naj bi bil 43-letnik serijski morilec. Med vojno v BiH je bil pripadnik odreda El mudžahid.

Iskalo ga je 1200 policistov

Po umoru policista so v BiH sprožili eno največjih iskalnih akcij. Iskalo ga je okoli 1200 policistov.

Bosanski portal Klix.ba je objavil fotografije skrivališča, v katerem se je skrival Gačić. Gačić, pred katerim so skoraj deset dni trepetali Sarajevčani, se na begu pred policijo skrival v zapuščenih objektih, v zadnjem času pa v gozdu pri kraju Košćan, kjer ga je policija ubila. 

Odkrili so ga v gozdu zahodno od Sarajeva. "Ker se ni hotel predati, je policija uporabila strelno orožje. V izmenjavi ognja je bil ubit," je povedal načelnik tamkajšnje policije Mevludin Halilović. En policist je bil pri tem ranjen, vendar njegovo življenje ni ogroženo, je še povedal.

Obsojen na 20 let

Notranje ministrstvo Republike srbske ga je v evidencah označilo za izredno nevarnega. Prvi zločin naj bi storil avgusta 1998, ko je ubil bivšega soborca iz omenjenega odreda. Zato je bil leta 1999 obsojen na 14 let zapora. Ko je imel v avgustu 2002 prost izhod ob koncu tedna, je v Zenici z dvema streloma iz pištole ubil svojo mamo.

Po tem zločinu je bil obsojen na enotno kazen 20 let zapora, ki jo je prestajal v Zenici in Bihaću. 

Gačić naj bi po odhodu iz zapora nekaj mesecev dejansko živel v Banjaluki, nato pa prodal polovico družinske hiše v naselju Novoselija in se odselil v Konjic. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • kapibara1 13:56 13.februar 2019.

    Naši so pa s Plutom "cajt" zgubljali..

  • maresem 12:03 13.februar 2019.

    Ena muslićka gnida manj na svetu.

  • sam50 10:09 13.februar 2019.

    Zdaj pa se lahko vprašamo,koliko "Gačićev" je prišlo v EU in kaj so ti teroristi sposobni narediti....