Svet
10001 ogledov

To je ukrep Zare po pandemiji

Gneča pred trgovino Zara na črni petek Bralec
Zara bo zaprla 1200 trgovin po svetu.

Lastnik verige z oblačili Amancio Ortega je hkrati z najavo o zapiranju trgovin poudaril, da bodo skušali kaos, ki ga je povzročila pandemija novega korona viru♂5a po svetu, omiliti s povečano spletno prodajo.

Medtem bodo zaprli do 1200 v glavnem manjših trgovin po svetu, je najavila španska skupina Inditex. katere glavna znamka je Zara, poleg nje pa ima v lasti še znamke kot so Bershka, Pull & Bear in Massimo Dutti.

Do zapiranja trgovin naj bi prišlo v glavnem v Aziji in Evropi. Iz Inditexa pri tem sporočajo, da bo število zaposlenih ostalo stabilno, delavcem naj bi ponudili druga mesta znotraj kupine, predvsem pri pripravi artiklov za spletno prodajo.

Inditex, eden največjih trgovcev z oblačili na svetu, je hudo prizadet med pandemijo, prodaja od 1. februarja do 30. aprila, je padla za kar 44 odstotkov. Spletna prodaja je medtem v primerjavi z enakim obdobjem lani narastla za 50 odstotkov, samo aprila je bila višja za kar 95 odstotkov.

V skupini so se odločili nameniti dodatno milijardo evrov za okrepitev svoje spletne prodaje do leta 2022 in še dodatnih 1,7 milijarde evrov za boljšo povezavo med trgovinami in spletnimi stranmi za hitrejšo dostavo in spremljanje pošiljk.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.